בית כללי ייצור חשמל בשילוב קוגנרציה

ייצור חשמל בשילוב קוגנרציה

קוגנרציה היא טכנולוגיה מתקדמת אשר משלבת בין שני תהליכים – יצור חשמל והפקת חום – על מנת להשיג ניצול יעיל יותר של הדלק או הגז הטבעי. במסגרת השיטה, נעשה ניצול של החום הנפלט בתהליך יצור חשמל לשימושים נוספים: חימום של מים, מיזוג אוויר, הסקה, ייבוש, קיטור ועוד. יצור של חשמל בשיטת קוגנרציה מביא לניצול אנרגיה בצורה אופטימלית – מה שמביא גם לחסכון כלכלי משמעותי. 

ייצור חשמל בשילוב קוגנרציה

מהם היתרונות של מתקני קוגנרציה?

  • חסכון בעלויות – בין 25% ל-40% חסכון
  • ידידותי לסביבה – גז טבעי נחשב לידידותי לסביבה והפליטה הנוצרת ממנו הינה מזערית. כמו כן, הרעש בייצור חשמל בקוגנרציה הינו נמוך מאוד. נתון זה חשוב במיוחד עבור בתי עסק אשר עושים שימוש קבע בדלקים וחומרים נוספים ונדרשים לעמוד בתנאים הנוקשים של המשרד להגנת הסביבה. 
  • ניצול המערכת ושיפור ביצועים – שימוש בטכנולוגיית הקונגרציה מאפשרת לנצל את החום הנפלט בתהליך ייצור החשמל לטובת תהליכים נוספים ובכך מסייע לנצילות טובה יותר של האנרגיה. 

שימושים מרכזיים בקוגניציה

לייצור של חשמל בשילוב קוגנרציה יש מקום בענפים רבים בתעשייה ובקיבוצים. למתקני הקוגנרציה דרוש תכנון המותאם לצריכת האנרגיה במקום, כך שיהיה איכותי, יציב ואמין. כמו כן, לייצור באמצעות קוגנרציה יש ערך מוסף והוא אנרגיה חלופית לשעת חירום. על כן, המערכות אידיאליות עבור מקומות בהם ישנו צורך בקבלת חשמל באופן קבוע, בין היתר עבור מערכות מצילות חיים. 

  • ייצור חשמל לטובת צריכה עצמית
  • ניצול האנרגיה המכנית כתחליף להנעת ציוד 
  • ייצור של קיטור ומים חמים באמצעות האנרגיה התרמית
  • ניצול החום הנפלט מייצור החשמל לטובת לחימום אוויר ולמוצרים שוני בתעשיה
  • אנרגיה חלופית לשעת חירום

כיצד האיחוד האירופאי מתייחס לקוגנרציה?

האיחוד האירופי מעודד שימוש בקונגרציה. בשנת 2004, הוציא הנחיות שמטרתן קידום השימוש בשיטה זו שהולדת ותופסת תאוצה. הולנד, פינלנד ודנמרק הן המדינות שעושות שימוש נרחב ביותר בקוגנרציה. בנוסף, מדינות שונות באירופה קבעו בחקיקה יעדים להיקף השימוש העתידי בקוגנרציה. גרמניה, למשל, קבעה יעד לפיו עד לשנת 2020 כ-25% מהחשמל המיוצר במדינה יבוסס על קוגנרציה. 

קוגנרציה – המערכת החסכונית ביותר

ייצור חשמל במערכת קוגנרציה יביא אתכם לחסכון אנרגיה בצורה האופטימלית, יפחית את התלות שלכם באנרגיית דלקים וישפר באופן משמעותי את איכות הסביבה. כאשר בוחרים לעבור להפעיל את מערכות העסק בטכנולוגיה זו, חשוב לקחת בחשבון נקודות נוספות אשר חשובות לצורך מימוש הפוטנציאל הגלום בטכנולוגיה זו וכן הטבה עם פעילות העסק: ביצוע אפיון, סקרים ובדיקת היתכנות להקמת המערכת, הן בהיבט ההנדסי והן בהיבט הכלכלי; טיפול ברישוי ובהיתרים הדרושים להקמת המתקן וכן תכנון אופטימלי לאור צרכי האנרגיה של העסק ובכלל זה התאמת המערכת האופטימלית שתשרת אותו.